keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Tonttukoulupäivä

Tällä viikolla oli kaupungin nuorisotoimen järjestämä tonttukoulu. Jätimme taaperon ja vauvan perheemme isän huomaan ja suuntasimme aikaisin aamusta Magdaleenan kanssa kohti nuorisotaloa tonttulakki kourassa, vähän myöhässä ja kengät väärissä jaloissa. Voi mikä seikkailu siitä alkoikaan..!

Tonttukoulussa opittiin joulukoristeiden huovuttamista, askarreltiin joulukortteja, tarkastettiin piparien leipomistaito ja  mikä ihan jännintä... opittiin hiippailemaan ja piiloutumaan oikean hiipailuopettajan johdolla. Tonttukoulun rehtori meinasi kyllä suuttua hiippailun opettajalle, kun tämä oli hukuttanut kaikki tonttuoppilaat, mutta löytyiväthän ne sitten... sohvan takaa. Ja lapsia nauratti...
 

Joulukoristeen huovuttelua:

 
Hiippailu- ja piiloutumistaitotunnilla:


Tonttukoulun jälkeen suuntasimme äidin lempipaikkaan eli kirjastoon. Äidin valitessa kirjoja, juuri tonttukoulusta valmistunut tonttu hiippaili hyllyjen välissä ja tarkkaili ikkunasta kirkosta pois tulevia lapsia... Joulupukin laskuun tietenkin.

Tonttu työssään:
 
 

Olihan meidän aivan pakko käydä vielä kahvilassa ja kiertämässä ihania butiikkeja, kerran kaupunkiin asti mentiin. Sellaista ihan parasta äiti-tytär aikaa... tiedättehän.

Löytyi kuin löytyikin kaikkea kivaa: vähän turvallisia led-kynttilöitä ja pinkkejä kynttiläkippoja Magdaleenan huoneeseen, hunaja-huulirasva rohtuneille huulille, timantteja helykaupasta ja aivan ihana ja varsin tarpeellinen tonttutytön virkapuku.

Juuri ja juuri kerkisin ottamaan puvusta valokuvan,
ennen kuin se meni käyttöön:
 
Tonttuilu jatkuu tästä seuraavaksi
joulukoristeiden ripustelulla.
 
Kohta on jouluaatto ja se on Magdaleenasta 
hauskin, jännin ja ihan paras päivä ikinä! 
Äidistä myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti