torstai 18. syyskuuta 2014

Sitten tuli se kamala päivä

Sinä päivänä oli aurinkoista ja tyyntä, eikä se päivä ollut muille mitenkään erityinen, eikä se muuttanut mitään, mutta se oli sydäntä särkevän kamalaa. Ja sitä itkettiin ensin isän kanssa, oltiin synkkänä monta päivää ja sitten itkettiin vielä juurtajaksain ihan sykkyrällä äidin suuressa sylissä piilossa maailmalta.

Sinä kauheana päivänä koulun pihaan ajoi nimittäin kirjastoauto, eikä kirjastoauton kuljettaja tiennyt, että Magdaleenan nimi on Magdaleena, eikä se poikanimi, mikä on Magdaleenan virallinen nimi. Onneksi ihana opettaja kertoi asiasta äidille, että äiti keksi miksi pienellä tytöllä kurkkua kuristi. Saimme puhuttua asiasta ja tämä äiti lupasi monet kerrat, että äiti ei olisi muunlaista lasta koskaan halunnutkaan. Juuri hyvä ja rakas on Magdaleena ihan sellaisena kuin on, eikä äiti haittaa ollenkaan se, että Magdaleenalla on pippeli ja väärä virallinen nimi. Se on ihan pikkujuttu, jonka voi sitten korjata aikuisena.

Viikko siinä meni ja surkeus onneksi unohdettiin. Taas kouluun on kiva mennä leikkimään muiden tyttöjen kanssa ihania leikkejä, jollaisia pojat eivät tajua ollenkaan.

Meidän kiva ope muuten pitää koululla liikuntakerhoa. Oikealla on pojat ja vasemmalla tytöt. Magdaleena on tuo pikkuinen tyttö vasemmalla, jolla on päässään vaaleanpunainen lippalakki.6 kommenttia:

 1. Sydän löi tyhjää kun luin otsikon. Onneksi asia ei ollutkaan sellainen, jota viisaan äidin lohtu ei voisi parantaa <3 Oletteko muuten katsoneet voice kids ohjelmaa. Siellä on hurjan rohkeita, ihanan omanlaisia, erilaisia ja erityisiä lapsia!Ihanaa ja tyttömäistä syksyä!

  VastaaPoista
 2. Kun meistä isoista ihmisistä ihan pieniltä tuntuvat asiat, ovat ihan kamalia maailmanloppuja pienestä tytöstä, niin mitä sitten, jos translapsi joutuisikin elämään pakotettuna väärään sukupuoleen? Onneksi maailma muuttuu somen avulla yllättävän nopeasti! :)

  VastaaPoista
 3. Miten aiotte hoitaa koulun mukana tulevat uimatunnit?

  VastaaPoista
 4. Mulla ei ole vielä aavistustakaan miten se onnistuu. Voisikohan niistä saada vapautuksen?

  VastaaPoista
 5. Yleensä uimahalleissa on erillisiä koppeja, joihin voi mennä vaihtamaan vaatteet (tai sitten vaikka vessaan), ja uimahalleilta ja SUH:n verkkokaupasta voi ostaa uimaoikeusmerkin, joka oikeuttaa pitämään uimapukua suihkussa ja saunassa. :) http://www.suh.fi/toiminta/erityisuinti/kayttooikeusmerkki

  VastaaPoista
 6. Uudessa koulussa muut lapset eivät nyt tiedä transsukupuolisuudesta lainkaan. Aikuiset vain. Pitää käydä uimahallilla ennen uintipäivää selvittämässä, löytyykö Magdaleenalle omaa pukukoppia. Merkki meillä onkin jo uimapuvussa käytössä. Joskus ehkä tulee vielä sellainen päivä, että transsukupuolisuus on meille kaikille niin normaali asia, ettei kenellekään tule mieleenkään, että sitä tarvitsisi peitellä. Että kaikki naiset voisivat pippeleistään huolimatta mennä naisten saunan lauteille istumaan ja jutella säästä ja löylyn laadusta viereiselle rouvalle. Tai toisinpäin.

  VastaaPoista