keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Äiti minäkin haluaisin olla tyttö!

Magdaleenan pikkusisko oli tänään apea ja kiukkuinen koko päivän.

Illalla kun peittelin pikkuista, hän tuijotti minua surullisesti suoraan silmiin.

-Painaako sinua jokin pikkuinen?

-Joo. Äiti, minäkin haluaisin olla tyttö!

-No, mutta sinähän olet tyttö!
(Emme siis kasvata lapsia sukupuolineutraalisti, vaan tytöttelemme tyttöjä ja pojittelemme poikia, joten olin aika hämmästynyt pyynnöstä.)

-Mutta kun minulla ei ole pippeliä!

-Voi kulta! Useimmilla tytöillä on pimppa ja useimmilla pojilla on pippeli! On aivan normaalia, että tytöllä on pimppa!

-Oikeastiko? Mutta kun Magdaleenalla on pippeli!

-Aivan oikeasti! Magdaleenalle on vain ihan vahingossa kasvanut pippeli. On ihan hyvä, että sinulla on pimppa. Tavallisesti tytöillä on pimppa.

Pikkusisko suli helpottuneeseen hymyyn ja nukahti melkein heti tyytyväisenä. Enpä olisi ikinä keksinyt pikkusiskon huolen syytä. Onneksi hän on sellaista tunteista puhuvaa sorttia.

Minulta kerran kysyttiin, että mitäs jos murrosiässä minulle selviääkin, että Magdaleena onkin poika. Silloin vastasin: "Se tulisi minulle ihan yhtä suurena yllätyksenä, kuin kenelle tahansa äidille. Menisi aikaa sopeutua ja varmaan surisin aikani sitä tytärtä, jota minulla ei enää olisi."

Tämän päivän Magdaleenan pikkusiskon kanssa käydyn keskustelun jälkeen tajusin, että sama pätee ihan koko meidän perheeseemme ja varmasti muuhunkin lähipiiriimme. Magdaleenan sukupuoli kasvattaa lähipiirin lapsista ja aikuisista sukupuolisuvaitsevaisia ja toivon, että tämä blogi ulottaa sitä kasvatusta laajemmaltikin Suomeen ja vähän jopa koko maailmaan.

Haluaisinkin sanoa teille kaikille lukijoille, että jos teillä itsellänne sattuu olemaan pimppa ja olette siitä huolimatta tyttöjä, niin se on myös ihan okei! Sama toisinpäin! ;)

Hyvää uutta vuotta vakituiset lukijat ja satunnaiset vierailijat!
Hyvää uutta vuotta Suomi!
Hyvää uuttavuotta Ukraina!
Hyvää uutta vuotta Espanja!
Hyvää uutta vuotta Pakistan!
Hyvää uutta vuotta USA!
Hyvää uutta vuotta Venäjä!
Hyvää uutta vuotta Saksa, Ranska, Etelä-Korea, Itävalta, Norja, Ruotsi ja monet muut maat, joista on kuluvana vuonna käyty lukemassa Magdaleenan elämästä!

Ensi vuonna taas tavataan! :)

9 kommenttia:

  1. Lasten kanssa asioista puhuminen on helppoa, kun vain ensin tietää mistä jutellaan. Aika arvoitus olisi varmaan ollut tuo huoli ellei pikkusisko olisi kertonut itse mikä on mielen päällä. Hyvää uutta vuotta Magdaleena ja koko perhe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon hankalampaa on sellaisen lapsen kanssa, joka ei helposti puhu tunteistaan. Silloin pitää arvailla enemmän. Tämä asia oli pientä vaivannut selvästi vähän aikaa ja muutenkin sukupuoli on sellainen henkilökohtainen asia, mistä pienen ihmisen on hankala puhua sen abstraktin luonteen takia. Onneksi pikkusisko on samanlainen höpöttäjä, kun ihailemansa isosiskokin.

      Poista
  2. Kiitos mielenkiintoisesta ja tärkeästä aiheesta kertovasta blogistasi! Toivokaamme kaikille avarakatseista ja onnellista uutta vuotta 2016!

    VastaaPoista
  3. Ja hyvää uutta vuotta 2016 koko teidän perheelle, tehdään siitä yhdessä entistä parempi! :) <3

    VastaaPoista
  4. Sekaisin kuin seinäkellot. Poikaparka. Yksi erityisen rikkinäinen aikuinen kasvamassa "Magdaleenasta".

    VastaaPoista
  5. Päin vastoin. Tällä hetkellä näyttäisi, että Magdaleenasta on kasvamassa ystävällinen ja tasapainoinen lapsi. Magdaleenan koulumenestys on hyvä ja Magdaleena on suosittu leikkikaveri ikäistensä keskuudessa. Kyllä meistäkin kaikki tuntui aluksi hassulta, mutta sitten otimme asioista selvää ja saimme tietoomme, että ihmisellä voi todellakin olla miehen vartalo ja naisen aivot. Luonto osaa olla hämmästyttävä! Eikö? :)

    VastaaPoista
  6. Mielenkiintoinen blogi. Sukupuoli-identiteetti on itselleni henk. koht. kaikkineen todella kiinnostava aihe. Olin lapsena semmoinen seikkailija ja tavallaan käyttäydyin kuin poikatyttö, mutta en kokonut olevani poika millään muotoa. Pukeuduin ja pukeudun yhä aikuisenakin mieluiten hameisiin ja mekkoihin ja olen aina ollut melko koristeellinen. Kuitenkin tulen miesten kanssa paremmin toimeen ja lapsenakin leikin mieluiten "poikien leikkejä". Ystäväni ovat melkeinpä kaikki miehiä. Sukupuoli on hyvin moniulotteinen asia.

    VastaaPoista