maanantai 10. helmikuuta 2014

Miten voi tietää kuusivuotiaan lapsen seksuaalisen suuntautumisen?

Ei mitenkään tietenkään.
Transsukupuolisuus ei liity mitenkään lapsilla seksuaalisuuteen vaan sukupuoli-identiteettiin.

Aiemmin laajasti käytössä ollut sana: transseksuaalisuus on vain taitamaton suomennus sanasta transsexuality. Englannin kielessähän sana sex tarkoittaa sekä seksiä, että sukupuolta. Tämän harhaanjohtavuuden vuoksi englannissakin on alettu siirtymään yhä enemmän sanaan transgendered ja suomen kielessä kun käytetään taas sanaa transsukupuolinen.

Teini-iässä transsukupuolisille nuorille kyllä sitten selviää sukupuolinen suuntautumisensa niin kuin muillekkin. Tosin transsukupuoliset ihmiset ovat muita useammin aseksuaalisia, mikä tarkoittaa sitä, että seksuaalinen halu puuttuu jollain tavalla tai se ei koskaan kohdistu kehenkään. Aseksuaalisuus saattaa toisinaan myös johtua inhosta omaa ruumista kohtaan ja se saattaa korjaantua sukupuolen fyysisen korjauksen myötä.

Oli lapseni tulevaisuudessa sitten homo tai hetero, se ei ole asia, mikä edes mietityttäisi minua mitenkään. Se, mikä mietityttää, on se, että voi kun tuota iloista pikkuihmistä onnistaisi niin, että hän saisi aikuisenakin kokea läheisyyttä, hyväksyntää ja rakkautta. Että pitäisi itseään arvokkaana.

Että olisi onnellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti