maanantai 10. lokakuuta 2016

Sen pojan synttärit

Naapuriluokan poika antoi syntymäpäiväkutsun. Synttäreitä odotettiin jännityksellä ja aina välillä Magdaleena oli kokonaan perumassakin syntymäpäiville lähtöä, mutta menipä sitten silti. Sankari ja osa vieraista, olivat ulkona ohjaamassa vieraita oikeaan taloon. Sinne tien varteen jätin seisomaan hämmentyneen Magdaleenan nätissä mekossaan ja hiuksissaan rusetti, kun synttärisankari ja muut vieraat, jotka olivat kaikki poikia, seisoivat toisella puolella tietä ja hihittivät toistensa selkien takana piileskellen. Kävin kääntämässä auton ja melkein pysähdyin Magdaleenan kohdalle tueksi, mutta tiukka silmien siristys sai minut jatkamaan matkaa. Vähän huolissani lähdin kotiin.

Kun hain Magdaleenaa syntymäpäiviltä, Magdaleena tuli ovelle vienosti hymyillen. Muitakin haettiin samaan aikaan ja sankarin äiti tuli ovelle hyvästelemään. "No, Magdaleena olikin ainut tyttö, mutta ihan hyvin kaikki meni", äiti sanoi hymyillen.

Autossa kysyin tytön tunnelmia ja vastaus tuli pitkän huokauksen jälkeen: "No, se poika kutsui minut, koska on ihastunut minuun. En minä niiden kanssa paljoa leikkinyt, mutta ne olivat ihan kilttejä. Ne leikkivät sotaa ja muita poikien juuttuja. Riehuivat ja silleen. Tiedäthän äiti, mitä siitä tulee, kun pojat saavat liikaa sokeria?" Ja kyllähän minä tiesin. :)

4 kommenttia:

  1. Ojjjjj!!! <3 Pelkäsin jossain kohtaa pahinta, mutta täähän meni paremmmin kuin hyvin! :)

    VastaaPoista
  2. Tästä tuli sellanen mukavan lämmin olo. <3

    VastaaPoista